1.21.2015

Неймовірно красиві малюки в роботах художниці Кетрін Фінчер
Випадково натрапила на роботу цієї художниці у "пошуку" й не змогла не затриматримати свою увагу на ній, особливо зараз, коли душа "не на місці" через війну у нашій країні. А тут ти опиняєшся у прекрасному світі добра та любові, коли дитина захоплена поглибленим вивченням чогось нового. Я одразу знайшла інформацію про цього майсра.
 Кетрін Фінчер (Kathryn Andrews Fincher) – сучасна американська художниця. Свій стиль Кеті Фінчер визначає так: “Поєднання традиційного реалізму зі свободою імпресіонізму.


Сучасна американська художниця виросла в творчій родині. Її мати, тітонька теж художниці. У сім’ї побутує легенда, що перший досвід “живописця” Кеті отримала в трирічному віці, розмалювавши “голе полотно” – тільце свого чотирирічного братика. Мати Кеті любить говорити їй: ” Кеті, ти хотіла бути художником! Особливо у тебе є талант до розмальовуванні дітей “. Завдяки такому творчому оточенню, Кеті в юному віці закохалася в образотворче мистецтво та креслення. Її ескізи, малюнки можна було знайти по всьому будинку. Однак, в старший касах школи, вона змінила пензлі … на водні лижі і захопилася ними так, що не раз перемагала в різних чемпіонатах, а в 1975р. представляла США на World Expo в Японії.
  Вийшовши заміж у 33 роки, Кеті залишає спорт і в очікуванні первістка знову береться за пензлі і фарби і … малює двох милих дівчаток, одна з яких блондинка, а інша “рудоволоска” … Цікаво, що первісток-дочка Меггі-народилася білявою, а друга дочка, Келлі, мала чудове … руде волосся! Коли ж дочки підросли, всі навколишні помітили їх схожість з тими дівчатками на картині-фантазії Кеті.
  Отже, Кеті відновила заняття живописом і, щоб робити це більш професійно, брала уроки живопису у різних за стилем вчителів-художників. Світ дитинства залишається основною темою творчості Кеті. В якості моделей художниця використовує своїх дітей, дітей сусідів і друзів. Кожна картина має свою історію, але їх об’єднує одне-інтерес художниці до світу дитини, постійне відкриття цього світу. ” Діти пробуджують у нас відчуття дива творіння Божого, – говорить вона. – Часто діти примушують відчувати мене так, ніби я вічний студент в пізнанні цього чистого і простого ДИВА природи! ” І хоча її спортивні досягнення принесли їй багато нагород, тільки материнство і живопис, присвячена дітям, принесли їй РАДІСТЬ та СВІТ, які вона не знайшла в спорті. Зараз творчість художниці дуже популярно не тільки в Америці, а й в усьому світі.
 «Мені не цікаво зображати нереальних, скутих дітей, що сидять  прямо по струнці  … Я прагну захопити той момент, коли дитина захоплена поглибленим вивченням чогось нового», – говорить сама Кетрін.
Глибока віра, безмежна любов до дітей і світла душа Кетрін знайшли відображення у її творчості.
Приємного перегляду!  Переглянути картини

Немає коментарів:

Дописати коментар