9.20.2016

Курси підвищення кваліфікації учителів образотворчого мистецтва у цьому році розпочались з дуже цікавої і разом з тим корисної та інформативної зустрічі з неординарною людиною - художником, скульптором, педагогом та зрештою філософом Катериною Немирею. Катерина Сергіївна запрошена до складання майбутньої програми з образотворчого мистецтва, що вступить в дію з 2018 року у початковії школі. 
Дуже цікаво було послухати про кращі сторони та недоліки загальної освіти у галузі мистецтва та загалом у деяких Європейських країнах та США, а також про можливості повного "перезавантаження" нашої загальної освіти з неодмінним зв'язком із національними традиціями, які мають дуже давнє коріння. І саме в цьому за її словами, і ми з цим погодились, справжній патріотизм, що є одним із принципів сучасної освіти.
-...Усім серце полюбіть велику руїну...- процитувала мисткиня слова Т.Шевченка. Уроки образотворчого мистецтва повинні приносити задаволення і насамперед розаивати та виховувати; учителю давитиметься максимум свободи для творчої реалізації своїх ідей у цьому навчанні; орієнтуватиметься програмана на інтегрування з іншими предметами; відмовтесь від стандартних альбомів і використовуйте різні формати; програмні завдання звучатимуть не "...учень вміє, знає, володіє..", а від імені учня " я вмію, знаю, можу, володію..."; до оцінювання  підхід демократичний, що означає похвали і відміть те що потрібно допрацювати. 
       Це тільки короткі тези з нашого двогодинного спікування. Катерина Сергіївна наголосила на важливості активної участі учителів у обговоренні майбутноьго змісту програми.
       Наступного дня ми відвідали виставку подружжя Катерини та Володимира Немирь у  Чорноморському державному університеті імені Петра Могили. На виставці гостями токож були діти з колегіуму . 
Дивитися фото

Немає коментарів:

Дописати коментар